Transport tilbud


Omtrent halvparten av våre elever bor utenfor senteret. Det betyr en hybel eller leilighet i Halden.
Noen elever har privatbiler, men de fleste er avhengig av buss. Alle elever som har folkeregistrert adresse i Østfold og lang reiseavstand blir registrert på "Skyssweb" og får busskort fra fylket. Skolebussen går fra Halden ca. kl. 07.20, og returnerer fra skolen kl. 16.00. reisetiden er på ca.30 minutter.
Noen elever har bostedsadresse i Sarpsborg etter utflytting, og er da avhengig av transport fra private. Det er mulig også for elever i andre østfoldbyer å benytter seg av busskort muligheten, hvis flytting til Østfold er meldt inn til fylket.


Bilstandarden blant elevene vitner om at brukt er bra.Skolen har to busser til elevtransport.Elevbuss


Elevene på Østerbo videregående skole er ofte på tur.  Å ta med seg elever ut på norske veier er et stort ansvar. For å sikre en trygg transport har skolen en minibuss med 17 seter og en 9 seter. Bjørn Røyndal er fast sjåfør og tar med elevene ut på ulike oppdrag. Bussene er i utgangspunktet tenkt til transport av elever blant annet til gymtimer, ekskursjoner, turer, arbeidsoppdrag og møteaksjoner som skolen er med på.  På skolen er det to sjåfører som har sertifikat til å kjøre bussen med 17 seter, og 9 seteren kan kjøres på vanlig sertifikat.